dijous, 30 de març del 2023

Treballs de síntesi i projectes de recerca

La setmana passada els alumnes d'ESO van fer els treballs de síntesi i els projectes de recerca. 


Els alumnes de 1r d'ESO van fer el treball de síntesi "Què farem? Què direm?" sobre Girona i van descobrir un munt d'històries i de llegendes que amaga la ciutat. Al llarg de la setmana, van crear titelles relacionades amb diferents llegendes de Girona, van fer d'actors i d'actrius representant un conte en anglès d'allò més esbojarrat, van conèixer plantes i arbres del bosc mediterrani i van veure com s'adaptaven al clima i, finalment, a través d'una ruta pel Barri Vell de Girona, van descobrir misteris de la ciutat.  


Els alumnes de 2n d'ESO van analitzar les causes i les conseqüències del canvi climàtic, però també van reflexionar sobre què podem fer per capgirar aquesta situació. Després d'una introducció sobre la situació actual, cada grup va treballar un tema diferent relacionat amb el canvi climàtic: l'efecte hivernacle, la desforestació, els microplàstics, els fenòmens atmosfèrics extrems, l'extinció dels animals i altres espècies, l'escassetat de l'aigua, l'estat del fons marí, el desglaç dels pols o l'aparició de noves malalties.


Els alumnes de 3r d'ESO, un any més, van ser seleccionats per a formar part d'un grup de cosmonautes per a  viatjar a la Colònia Ganímedes situada en una de les "llunes de Júpiter". Per poder passar aquesta selecció, van haver de construir naus espacials, d'inventar un sistema d'aterratge segur, de crear un telenotícies amb "joies" materials i immaterials de Salt, entre d'altres activitats. 


Els alumnes de 4t d'ESO van fer els seus projectes de recerca. En grups de tres o quatre, cada un d'ells va treballar un tema concret que prèviament havia escollit segons els seus interessos: els drons, l'NBA, la bellesa de la dona al llarg de la història, la Girona cinematogràfica, les ones, l'escape room, els podcast i les plantes aromàtiques.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.