diumenge, 31 de gener de 2021

Dia de la No-violència i la pau

El dia 30 de gener se celebra el Dia escolar de la No-violència i la pau, però a ESO ens vam adelantar un dia i el vàrem celebrar el divendres amb activitats, reflexions i jocs. 
La celebració va girar al voltant del mural "Guernica" (1937) que Pablo Picasso va pintar per al Pavelló Espanyol de l'Exposició Internacional de París. En ell, Picasso va voler mostrar l'horror de la Guerra Civil espanyola a través del bombardeig aeri per part dels alemanys que va patir el municipi de Guernica (Biscaia). 
Els alumnes d'ESO van començar el dia mirant un vídeo on s'analitzaven breument les diferents figures que apareixen en l'obra de Picasso. Després cada curs, va haver de representar el mural amb materials diversos: cartrons, papers, cartolines, bosses d'escombraries... i es van fer fotografies dels murals de cada curs. També van decorar i posar color a determinades figures que després es van unir per acabar formant el nostre propi "Guernica". Finalment, vam acabar el matí al Parc Monar amb jocs cooperatius que havien organitzat els alumnes de 4t d'ESO.
Si voleu veure les diferents versions del "Guernica" que van sorgir, cliqueu aquí. Quina versió us agrada més, la d'en Picasso o la de Secundària?


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.