dijous, 4 de juny del 2015

Projecte Rock: alumnes 3r d'ESO

Durant aquest darrer trimestre, hem dedicat un parell de setmanes a endinsar-nos en la música rock amb els alumnes de 3r d'ESO. Aquest treball s'ha realitzat des de tres àrees diferents -música, socials i anglès -per tal de poder concentrar-nos en diversos aspectes. Així, hem fet una perspectiva del naixement i l'evolució del rock emmarcant-los en el seu context hisltòric; des d'un vessant més pràctic, hem après a ballar-lo!

L'objectiu d'aquestes sessions era poder estudiar un tipus de música que als alumnes els atrau però que no coneixen amb profunditat; a més, és un estil que sovint queda una mica abandonat en els llibres d'història de la música. És un treball interessant perquè l'evolució i els subgèneres del rock expliquen bona part de la música actual; de fet, els grans temes del rock s'escolten encara ara -sovint versionats per bandes més modernes. D'altra banda, partir d'una cançó és una manera amena d'adquirir nou vocabulari i assimilar algunes de les construccions gramaticals treballades a classe d'anglès.
Una de les mostres del treball fet a la classe de música són les següents pàgines web confeccionades pels alumnes. Cada grup s'ha centrat en una etapa del rock i ha recollit al seu web els principals hits d'aquell període. Doneu-hi un cop d'ull, la veritat és que fan molta patxoca!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.