diumenge, 10 d’abril de 2022

Treball de síntesi i projectes de recerca

Aquesta setmana hem fet els treballs de síntesi i els projectes de recerca. 


Els alumnes de 1r d'ESO han fet el treball de síntesi "Què farem? Què direm?" sobre Girona i han descobert un munt d'històries i de llegendes que amaga la ciutat. Al llarg de la setmana, han hagut de crear titelles relacionades amb diferents llegendes de Girona, han fet d'actors i d'actrius i han representat llegendes d'arreu del món en anglès, han conegut plantes del bosc mediterrani i han vist com s'adapten al clima i, finalment, a través d'una ruta pel Barri Vell de Girona, han descobert misteris de la ciutat.  


Els alumnes de 2n d'ESO han analitzat les causes i les conseqüències del canvi climàtic, però també han reflexionat sobre què podem fer per capgirar aquesta situació. Després d'una introducció sobre la situació actual, cada grup ha treballat un tema diferent relacionat amb el canvi climàtic: l'efecte hivernacle, la desforestació, els microplàstics, els fenòmens atmosfèrics extrems, l'extinció dels animals i altres espècies, l'escassetat de l'aigua, l'estat del fons marí,els desglaç dels pols o l'aparició de noves malalties.


Els alumnes de 3r d'ESO han sigut seleccionats per a formar part d'un grup de cosmonautes per a  viatjar a la Colònia Ganímedes situada en una de les "llunes de Júpiter". Per poder passar aquesta selecció, han hagut de constuir naus espacials, s'han hagut d'inventar un sistema d'aterratge segur, han creat un telenotícies amb "joies" materials i immaterials de Salt, entre d'altres activitats. Creieu que han passat la selecció? Creieu que aquest cap de setmana ja viatgen cap a Ganímedes?


Els alumnes de 4t d'ESO han estat fent els seus projectes de recerca. En grups de tres o quatre, cada un d'ells ha treballat un tema concret que prèviament havia escollit segons els seus interessos: la situació del català, el pàdel, els esports adaptats, les daphnies, guies turístics a Girona, un forn solar, el cinema, i el disseny i la confecció d'una peça de roba. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.