dijous, 5 de febrer de 2015

Cantata UAP15

El Dia Escolar de la No violència i la Pau (DENIP) organitza cada any la Cantata per la Pau. Com l'any passat, els alumnes de 1r d'ESO de l'escola hi han participat amb gran il.lusió. La iniciativa vol fomentar l'educació en un, la concòrdia, la tolerància, la solidaritat, el respecte als drets humans, la no violència i la pau. Aquest any la Cantata UAP15 es basa amb el llibre “Sadako vol viure”. Els alumnes han treballat l'antiga llegenda japonesa “Senbazuru” que diu així:

Sabies que hi ha una antiga llegenda japonesa, “Senbazuru”, que diu que a qualsevol persona que faci 1.000 grues de paper li serà concedit un desig?Les mil grues d’origami (papiroflexia en japonès) es van convertir en un símbol de la pau a causa de la història de Sadako Sasaki (1943-1955), una nena japonesa que va desitjar curar-se de la seva malaltia produïda per la radiació de la bomba atòmica que va caure damunt Hiroshima. Després del consell de la seva amiga Chizuko, i mentre estava a l’hospital, va decidir que faria 1.000 grues de paper. Va pensar que el seu desig no seria només per a curar-se, sinó també per a que tot el món pogués viure en pau, sense guerres. Sadako no va poder superar la malaltia i tampoc va acabar de fer totes les grues (va haver de parar quan portava 644). Però, Chizuko i molts altres amics van arribar a fer les 1.000 grues, que d’aquesta manera, es van convertir en un símbol de la pau a tot el món.
Tradicionalment, regalar grues de paper s’ha associat amb el fet de voler desitjar salut, benestar, felicitat i prosperitat. Se’n regalen, entre d’altres moments, quan neix un nadó, quan una parella es casa, quan algú està malalt… o bé es poden regalar a algú que estimes o que és important per a tu.

Aquí teniu l'àlbum de fotografies de la cantata i de l'assaig general. Uns grans artistes!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.