dimarts, 20 de gener de 2015

Segueix el fil de la història. Alumnes de 2n d'ESO

Aquest segon trimestre, un nou grup de l'escola, els alumnes de 2n d'ESO han treballat amb el projecte de centre “Segueix el fil de la història”. En grups cooperatius han treballat els següents fets històrics:
  • Any 1783 els germans Montgolfier enlairen el primer globus d'aire calent als jardins de Versailles (París)
  • Any 975 Dc. Els àrabs introdueixen la numeració aritmètica moderna fet que afavoreix les operacions de càlcul. Introducció del nombre 0.
  • Any 1682 E.Halley descobreix el cometa al qual donarà nom i en calcula la periodicitat del seu moviment.
  • Any 1868 Pompeu Fabra i Poch, enginyer i filòleg català.
  • Any 10000 aC. Domesticació primerasplantes - invenció de l'agricultura
  • Any 1238 Inici construcciónAlhambra de Granada
L’activitat consisteix en la recollida d’informació, el buidatge, la creació d’un Drive conjunt amb la descripció del fet històric, la revisió i finalment el traspàs a la pàgina web del projecte. Per acabar, han elaborat la fitxa resum per penjar-la a la línia del temps dibuixada al pati de l’escola amb el seu codi QR. 

Tota l’activitat es realitza en grups cooperatius seguint diferents estructures com la lectura compartida, el llapis al mig, i la substància.
Els alumnes de 2n han treballat intensament i han fet molta feina, però encara ens queda molt per fer i al llarg del curs, tots els cursos de l'escola participaran, per segon any, en aquest gran projecte de centre.
Aquí teniu un tast dels alumnes realitzant les diferents activitats i de les pàgines web elaborades. Si voleu veure els seus treballs acabats els trobareu a la pàgina web del projecte.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.