dimarts, 24 de febrer del 2015

L'esfera de l'aigua. Exposició a la Coma Cros

Avui els alumnes de 2n d'ESO han visitat l'exposició “ L'esfera de l'aigua “, exposició itinerant, ubicada a la Coma Cros, portada i guiada per membres del Consorci Alba-Ter. 
La UNED de Girona i el Consorci del Ter, amb la col.laboració dels ajuntaments de Girona i Salt, van inaugurar el 5 de febrer l'exposició "L'esfera de l'aigua" produïda en el marc de la commemoració de l'Any Internacional de l'Aigua 2013 declarat per la UNESCO.
L'exposició ha estat una bona mostra per introduir als alumnes en el món de l'aigua, de les seves propietats químiques, així com el paper que ha tingut en la història i la civilización humana. 
A continuación podeu veure l'àlbum de fotografies.


dilluns, 23 de febrer del 2015

Teatre 2n cicle: El caballero Olmedo

Avui els alumnes de 3r i 4t d'ESO han fet una sortida cultural al teatre dels Maristes de Girona, per assistir a la representació de l'obra "El caballero Olmedo" de la companyia de teatre TRANSEDUCA. L'objectiu d'aquesta sortida és despertar l'interès de l'alumnat per la lírica i acostar els alumnes al teatre barroc.



Descripció de l'obra:El amor y la venganza son los protagonistas de esta tragicomedia de Lope. Es la historia de don Alonso y su amada Doña Inés.










diumenge, 22 de febrer del 2015

Jornada de Portes obertes: dissabte 21 de febrer

Gràcies a tots els alumnes d'ESO, a tot l'equip docent i sobretot a tots els pares i mares que heu assistit aquest dissabte a la jornada de portes obertes de l'escola. Els protagonistes de l'escola, els alumnes, han ensenyat les aules i han explicat com es treballa a l'escola amb molta alegria, responsabilitat i il.lusió.

La jornada va comença amb un vídeo realitzat pel Ramon, professor de música de primària, on es respirava el compromís i l'entrega amb el projecte educatiu de l'escola.

Estarem molt contents d'acollir-vos l'any que ve, si ens feu confiança d'incorporar-vos a la nostra comunitat educativa que, com diuen els alumnes de 4t d'ESO que aviat ens deixaran, som una gran família!

A continuació, podeu veure el vídeo resum del projecte educatiu de l'escola i l'àlbum de fotografies.

divendres, 20 de febrer del 2015

Activitats a la biblioteca d'ESO

Aquest mes de febrer ha estat molt mogut a la biblioteca de secundària. Hi han participat molts alumnes, d'una manera o altra, a les següents activitats:

  • Els autors ens visiten: Dolors Garcia i Cornellà
  • Taller de Carnestoltes
  • Dia de Sant Valentí

Des d'aquí volem donar les gràcies a l'autora Dolors Garcia i Cornellà. En el següent enllaç podreu veure el detall de les diferents activitats.




dimecres, 18 de febrer del 2015

Projecte Eratòstenes. Alumnes de 4t d'ESO

Aquesta primera quinzena de febrer els alumnes de 4t d'ESO han pogut fer d'Eratòstenes i mesurar la circumferència de la Terra. Eratòstenes (284 - 192 a.C), matemàtic, astrònom, geògraf, filòsof i poeta grec va ser el primer que va mesurar amb bona exactitud el meridià terrestre. Per fer-ho ideà un sistema a partir de la semblança de triangles, mesurant la distància entre dues ciutats egípcies que es troben en el mateix meridià: Assuan i Alexandria.
Els alumnes en aquest projecte han pogut posar en pràctica, treballant en grups cooperatius, els conceptes de semblança i trigonometria i han pogut mesurar-la amb força exactitud. Aquí teniu la presentació de tota l'activitat i els pòsters elaborats. Heu feu molt bona feina! Felicitats!




Dibuixem un anaformisme. Alumnes de 4t d'ESO

De vegades sembla que a les matemàtiques els agrada passar despercebudes tot i que són molt més presents del que sembla com per exemple en les imatges anamòrfiques o anaformismes que molt sovint apareixen a la publicitat, al cinema o a l'art.
Una anaformisme és una deformació reversible d'una imatge produïda mitjançant un procediment òptic o matemàtic. La imatge deformada només es veu correctament quan es mira des d'un punt de vista determinat.
Aquestes darreres setmanes, els alumnes de 4t d'ESO de dibuix lineal han construït figures geomètriques anamòrfiques emprant processos de construcció projectius. En una primera fase la construcció va ser a escala sobre paper utilitzant llapis, paper, regle i compàs. Posteriorment a mida real van acabar dibuixant un pòdium al pati de l'escola. Recordàreu que l'any passat vam dibuixar un cub! Aquest any ens hem atrevit amb el pòdium! Aquí teniu la presentació de l'activitat.





I aquí podeu veure l'àlbum de fotografies complert. Ens ho hem passat molt bé!

dijous, 5 de febrer del 2015

Cantata UAP15

El Dia Escolar de la No violència i la Pau (DENIP) organitza cada any la Cantata per la Pau. Com l'any passat, els alumnes de 1r d'ESO de l'escola hi han participat amb gran il.lusió. La iniciativa vol fomentar l'educació en un, la concòrdia, la tolerància, la solidaritat, el respecte als drets humans, la no violència i la pau. Aquest any la Cantata UAP15 es basa amb el llibre “Sadako vol viure”. Els alumnes han treballat l'antiga llegenda japonesa “Senbazuru” que diu així:

Sabies que hi ha una antiga llegenda japonesa, “Senbazuru”, que diu que a qualsevol persona que faci 1.000 grues de paper li serà concedit un desig?Les mil grues d’origami (papiroflexia en japonès) es van convertir en un símbol de la pau a causa de la història de Sadako Sasaki (1943-1955), una nena japonesa que va desitjar curar-se de la seva malaltia produïda per la radiació de la bomba atòmica que va caure damunt Hiroshima. Després del consell de la seva amiga Chizuko, i mentre estava a l’hospital, va decidir que faria 1.000 grues de paper. Va pensar que el seu desig no seria només per a curar-se, sinó també per a que tot el món pogués viure en pau, sense guerres. Sadako no va poder superar la malaltia i tampoc va acabar de fer totes les grues (va haver de parar quan portava 644). Però, Chizuko i molts altres amics van arribar a fer les 1.000 grues, que d’aquesta manera, es van convertir en un símbol de la pau a tot el món.
Tradicionalment, regalar grues de paper s’ha associat amb el fet de voler desitjar salut, benestar, felicitat i prosperitat. Se’n regalen, entre d’altres moments, quan neix un nadó, quan una parella es casa, quan algú està malalt… o bé es poden regalar a algú que estimes o que és important per a tu.

Aquí teniu l'àlbum de fotografies de la cantata i de l'assaig general. Uns grans artistes!