dissabte, 24 de març del 2018

Projectes de Recerca - 4t d'ESO

Aquesta setmana, els alumnes de 4t d'ESO han començat a treballar amb el Projecte de Recerca. A 4t d'ESO, tot l’alumnat ha de realitzar un projecte de recerca en equip. Aquest projecte està constituït per un conjunt d’activitats de descoberta i recerca realitzades per l’alumnat entorn d’un tema escollit i acotat, en part, per l’alumnat mateix i sota el guiatge del professorat. Al llarg del projecte, l’alumne/a ha de demostrar capacitat d’autonomia i iniciativa en l’organització del seu treball individual, i també de responsabilitat, cooperació i col·laboració en el desenvolupament de projectes en comú.

Els títols dels projectes de recerca escollits aquest curs han estat:
  • Les criptomonedes: el futur dels diners? Una estafa? Un frau?
  • Les plantes aromàtiques. 
  • Què llegeixen els joves? Influencers, wattpad, xarxes socials...
  • Daphnia. Estudi de la influència de diferents factors ambientals i tòxics en la puça d'aigua.
  • Els videojocs
  • Que guapes! que guapos!: L’evolució del concepte (Cànon) de bellesa femenina/ masculina a través de les obres del Museu d’Art de Girona.
  • Ets el que menges!
  • Una casa a mida
  • Les intel.ligències múltiples
El proper 16 d'abril entregaran la pàgina web i el divendres 20 d'abril es realitzaran les exposicions orals. Seguim!

Canal TV o RES! - Treball de síntesi - 3r d'ESO

Tots sabem la importància que tenen els mitjans de comunicació de massa alhora de transmetre l’actualitat per tal que aquesta arribi fàcilment a tothom i sigui entenedora. Estar ben informats ens ajuda a anar millor pel món, saber per què passen les coses i quines conseqüències poden tenir en les nostres vides com a individus i com a societat ens fa ser menys ignorants i, segurament, una mica més lliures.
El Treball de síntesi pels alumnes de 3r d'ESO proposa treballar l’actualitat des de molts àmbits, el més destacat és mitjançant l’elaboració d’un programa de TV. Però hi ha altres vies a través de les quals han entrat en el món de la informació i de l’actualitat: els alumnes han visitat les instal·lacions de la televisió i de la redacció del diari El Punt Avui. Una proposta interessant per entrar en contacte amb un mitjà de comunicació real i per agafar inspiració i donar embranzida al vostre programa.
Però encara hi ha més... han investigat un tema d’actualitat, per tant han fet cerca i anàlisi de la informació. També han realitzat una enquesta al voltant d’un tema que ha estat i és de màxim interès: la igualtat de gènere.
Però ja veieu que la setmana ha estat llarga i intensa i també han tingut l'ocasió de treballar aspectes culturals en el “Racó literari”, d’oci a la secció destinada a l’elaboració d’un llibret turístic en anglès ii també artístics amb el recorregut “Art al carrer”.


Clicant al següent enllaç veureu l'àlbum de fotografies.

Treball de síntesi - Alumnes de 2n d'ESO

El títol del treball de síntesi de 2n curs d'ESO és “L'aigua i el Medi Ambient”. Els nostres alumnes es transformen en ambientòlegs i treballen diferents problemàtiques ambientals des del punt de vista social, artístic, matemàtic i natural d'aquest entorn. Aquesta setmana han aprés entre d'altres coses a:

  • Conèixer el tractament que ha seguit l’aigua al arribar a casa nostra. Saber-ne el seu origen. 
  • Conèixer quin tractament rep aquesta aigua a la sortida de casa nostra
  • Conèixer una tècnica per reutilitzar paper
  • Aprendre el funcionament d’un motor amb gomes
  • Valorar el nivell de contaminació del riu a partir de l’estudi i la  posterior classificació de diferents macroinvertebrats bioindicadors
  • Concienciar de la necessitat de Reciclar, reduir i reutilitzar.
  • Analitzar dades estadístiques elaborades per IDESCAT. Elaborar taules i gràfics amb el full de càlcul i analitzar-ne els resultats
  • Conèixer el funcionament d’una organització no governamental i crear-ne una de nova:  decidir el nom, el logo, les tasques, les accions que es portaran a terme tot en llengua anglesa.

Clicant al següent enllaç poder veure l'àlbum de fotografies.



Treball de síntesi - 1r ESO

Què farem, què direm? Fem de periodistes.

Aquest any els alumnes de 1r d'ESO han fet de periodistes durant el Treball de Síntesi. Al matí han experimentat amb activitats molt diverses i a la tarda, han redactat la notícia per al seu diari.
Clicant a la imatge veureu l'àlbum complert de fotografies.

dijous, 22 de març del 2018

Campanya de recollida i reciclatge de mòbils - Alumnes de 2n d'ESO

Els alumnes de 2n d'ESO del Col·legi Pompeu Fabra de Salt, han portat a terme una campanya de recollida i reciclatge de mòbils, vells, trencats o en desús, a tota l'escola.
El seu objectiu final ha estat portar-los a la deixalleria de Salt, pel seu reciclatge i posterior reutilització dels seus components, per tal de reduir l'extracció d'aquests components de la Natura, sobretot del mineral Coltan , que és escàs.
La seva campanya ha estat tot un èxit, ja que han aconseguit prop d'un miler de mòbils en poc temps.
La regidora i els tècnics de Medi Ambient de l'Ajuntament de Salt han rebut als alumnes a la deixalleria per a felicitar-los per la seva tasca. I els ha encoratjat a seguir amb aquest esperit tan ecologista i respectuós amb el Medi Ambient!!! 

Moltes gràcies a TOTS!

diumenge, 18 de març del 2018

Concurs "Jóvenes talentos del relato corto" - Alumnes de 2n d'ESO

Els alumnes de 2n d’ESO Marc Maruny i Sylka Suárez han participat en el concurs “Jóvenes talentos del relato corto”, organitzada per l’empresa Coca cola. 

A més de posar en pràctica la seva imaginació i habilitats literàries per crear un relat inspirat en un objecte (brúixola) també han valorat molt positivament l’experiència compartida amb companys d’altres centres a l’escola Politècnica de la Universitat de Girona.

Molta sort!


dimecres, 14 de març del 2018

Representació de funcions - Alumnes de 3r i 4t d'ESO

Avui els alumnes de 3r i 4t d'ESO han experimentat de forma activa la relació que hi ha entre les expressions simbòliques i les gràfiques lineals i no lineals. L'activitat l'havíem treballat a classe de forma cooperativa i el resultat final l'hem fet conjuntament al parc Monar amb la col·laboració d'en Nil Murias, ex alumne de l'escola que ha portat un dron construït per ell mateix.
Allà hem "dibuixat" els eixos de coordenades i cada alumne s'ha situat assegut en un punt amb coordenades enteres. L'activitat dirigida per cada grup cooperatiu de 3r i 4t ha consistit en evidenciar la gràfica de la funció a partir de la seva expressió algebraica, estudiar les principals característiques  i trobar els punts d'intersecció. Tot seguit podeu veure el resum gràfic de l'activitat, que ha sigut un èxit! Moltes gràcies a tots els que heu col·laborat i molt especialment en Nil!

diumenge, 11 de març del 2018

Participació al Premi de Relat Breu de Coca-Cola - Alumnes de 2n d'ESO

Aquest dissabte, la Laia Xifra i en Miquel Romero de 2n d'ESO, van participar a la 41a edició del Premi Coca-Cola de Relat Breu que, va celebrar-se a l'Escola Politècnica de la Universitat de Girona. A l'aula magna de la facultat, van trobar-se a sobre la taula una postal en què hi havia una imatge amb balcons d'un carrer estret plens de roba estesa i, al darrere, el tema del text: "Aquella situació no era sostenible...". La frase s'havia d'incloure en el relat i la fotografia havia de ser un element per ajudar a construir-la. Molta sort Laia i Miquel!


dissabte, 10 de març del 2018

Alumnes de 2n d'ESO - Dinàmiques de cohesió

Aquestes darreres setmanes ens ha visitat l'Edu, l'educador de l'Estació Jove de Salt. Hem estat preparant, amb l'equip de delegats de la classe, l'Assemblea, que ells mateixos han conduït amb gran destresa i encert.A més han realitzat dinàmiques de cohesió del grup, i han arribat al consens amb un debat molt enriquidor i que els ha ajudat a crèixer!

Tutoria de 2n d'ESO - Assemblea de classe.

Aquestes darreres setmanes, els alumnes de 2n d'ESO a l'àrea de tutoria han realitzat una assemblea a l'aula amb la col·laboració de l'Edu de l'Estació Jove de Salt. L’assemblea és un element de participació essencial que aporta capacitat de millora al centre escolar i, a la vegada, és una font d’aprenentatge personal i social molt important. L'assemblea l'han estat preparant l'Edu amb els delegats de la classe.

L’assemblea promou, entre d’altres aspectes, la participació, l’esperit crític, la idea de pertinença a una col·lectivitat i la vivència engrescadora del dia a dia del treball escolar. Clicant a la imatge veureu l'àlbum de fotografies de l'assemblea realitzada. 


divendres, 2 de març del 2018

Tecnologia: Fem piles amb vinagre! - Alumnes de 2n d'ESO

A tecnologia expliquem conceptes bàsics d'electricitat, un alumne aixeca el dit i pregunta: tot això que expliques està bé però...... com és que les piles fan electricitat a partir de la química?".
La resposta adient, els hi dóna un youtuber  que amb un llenguatge proper ensenya a fer electricitat amb monedes, cartons molls de vinagre i paper d'alumini.  Seguint els seus passos aconseguim que el Voltímetre ens arribi a 3V.  Si voleu practicar entreu a "cómo hacer una pila de monendas" a veure si enceneu un LED! Cliqueu a la fotografia per veure l'àlbum d'imatges.